Skip to content

Criza economica vs. Educatia „altfel”

septembrie 13, 2009
tags:

„Criza economica”, subiect probabil deja mult prea fumat… Ne-a imbogatit vocabularul cu cateva noi expresii, noi bancuri tratate cu vesnicul umor satiric romanesc. Cand lucrurile merg rau facem haz de necaz, un mecanism defensiv al societatii ar spune un psiholog/sociolog. La Cluj s-a organizat chiar un recital in acest context al crizei, in care un cor special format a cantat in mai multe puncte stradale de mare aglomeratie urbana, problemele cetateanului clujean, cetatean care a fost trezit din gandurile de necaz la plimbarea lui prin piatete de un cantec vioi: „Preoţii nu dau chitanţă şi canalul morii pute
Boc era la Primărie şi promitea să nu se mute”
. Corul nemultumitilor, un proiect al fundatiei AltArt a generat chiar atentia mass-media atat locala cat si nationala prin initiativa lor altfel (chiar daca e inceputa de ceva timp de alte orase europene mai rasarite).

Despre altfel doresc sa va vorbesc, despre o „altfel” de educatie, despre o „altfel” de abordare asupra educatiei, despre un „altfel de inceput”.  „Altfel” ca atunci cand Sistem a folosit tobele ca sa-si exprime muzica, ca atunci cand Picasso a folosit altfel de metode ca sa se exprime in pictura (sfumato) si exemplele continua.. caci ele sunt expresia inovatiei in societate.

Suntem pregatiti sa incepem un nou an scolar „altfel”?, cu un nou pachet de legi?, cu o mai larga deschidere, mai putin din compulsivul scepticism in care ne aflam sau vom fi condamnati sa ne gasim scuze pentru ca lucrurile merg prost?, doar suntem „in criza economica”.

So go ahead. Fall down. The world looks different from the ground.” Oprah Winfrey

“Experience is not what happens to you. It is what you do with what happens to you.” Aldous Huxley

Reclame
One Comment leave one →
  1. Monnie permalink
    septembrie 13, 2009 11:10 pm

    „criza economica e de vina!” „guvernul lui x-lescu e vinovat!”, „base e de vina!A adus tara de rapa” par ar fi problemele existentiale ale romanilor si de asemenea motto-ul fiecaror talk-show-uri existente la tembelizor.Pana si copiilor le-a devenit „criza financiara” doar o sintagma uzata in lumea jocului.
    „Altfel”, cred ca nu mai e in vocabularul optimist, „roz” al romanului,ci doar o obisnuita pentru acesta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: